Washington Dulles Airport - vervoer vliegveld naar stad, metro, taxi (2024)

LET OP: Alle Nederlanders en Belgen die de Verenigde Staten willen bezoeken moeten voor vertrek een ESTA aanvragen. Reistoestemming regelen is uw eigen verantwoordelijkheid, dit kan eenvoudig, snel en betrouwbaar via VisumBuitenland.nl. Het is goedkoper via de Amerikaanse overheid, maar dan kunt u alleen met creditcard en PayPal betalen en ontvangt u geen Nederlandstalige ondersteuning. Nu ESTA aanvragen!

Washington Dulles International Airport is een vliegveld vernoemd naar John Foster Dulles, bestaande uit drie terminals en vier landingsbanen. Het vliegveld is een van de hubs van luchtvaartmaatschappij United Airlines. Washington Dulles International Airport is het belangrijkste internationale vliegveld van Washington D.C., Washington Reagan National Airport en Baltimore/Washington Airport worden vooral gebruikt voor binnenlandse vluchten. U kunt rechtstreeks vliegen van Amsterdam Airport Schiphol (KLM en United) en Brussels Airport (Brussels Airlines en United) naar Dulles International Airport.

Washington D.C. heeft geen internationale luchthaven, maar er zijn wel drie vliegvelden in de buurt van de hoofdstad van de Verenigde Staten. U kunt kiezen tussen twee vliegvelden in Virginia (Washington Dulles International Airport, Washington Reagan National Airport) en een vliegveld in Maryland (Baltimore/Washington Airport).

Waar ligt Washington Dulles International Airport?

Het vliegveld ligt in de staat Virginia ten westen van de hoofdstad Washington D.C.. Met de auto kunt u de luchthaven bereiken via State Route 267 (Dulles Acces Road) en State Route 28.

Hoeveel terminals heeft Washington Dulles International Airport?

De luchthaven bestaat uit een hoofdterminal (boarding gates H/Z) en twee satellietterminals (Concourses A/B en Concourses C/D). Main Terminal heeft twee verdiepingen, Arrivals Level – Bagage Claim / Ground Transportation & Parking op de begane grond en Departures Level – Ticketing / Check-In op de eerste verdieping. De verschillende delen van Washington Dulles International Airport zijn met elkaar verbonden door middel van een automated people mover genaamd AeroTrain. Deze AeroTrain rijdt van boarding gates B via de hoofdterminal (boarding gates H/Z) naar Concourse A en Concourse C.

AUTO HUREN – Wilt u een auto huren op Washington Dulles International Airport? Bekijk dan snel de mogelijkheden, vergelijk de prijzen en boek een goedkope huurauto voor uw vakantie in de Verenigde Staten. Bespaar tijd en geld!

Wat is de afstand van Washington Dulles International Airport naar het centrum van Washington D.C.?

De afstand van het vliegveld naar Downtown Washington D.C. (Judiciary Square) is 45 kilometer, met de auto bent u minimaal 45 minuten onderweg. Het centrum van Washington D.C. bevindt zich in East End Downtown – Penn Quarter tussen het Witte Huis en Union Station, ten noorden van National Mall. Washington D.C. is slechts 68 square mile / 117 vierkante kilometers groot.

Welke luchtvaartmaatschappijen (airlines) vliegen van en naar Washington Dulles International Airport?

De volledige lijst vindt u via deze link,airlines Washington Dulles International Airport. Bent u op zoek naar vluchten naar Washington? Vergelijkt u dan op Vliegennaar.nl de vliegticket prijzen van de luchtvaartmaatschappijen en meld u aan voor de handige flight alert service!Boek een directe vlucht via KLM.

Hoe komt u van Washington Dulles International Airport in Washington D.C.?

Openbaar vervoer – Metro (Washington D.C.)

Sinds november 2022 is het mogelijk om met de metro tussen Washington Dulles International Airport en Washington D.C. te reizen door uitbreiding van de Silver Line metrolijn. Vanuit de terminal is het 5 minuten lopen naar Dulles Airport Metrorail Station, volg de borden richting door 2 of door 6. Op het metrostation zijn vier ticketautomaten waar u tickets (SmarTrip Card) kunt kopen, daarna komt u met de roltrap of lift op het perron. Voor Washington D.C. moet u in de metro stappen richting Downtown Largo, niet naar Ashburn. De reistijd met metro Silver Line is 53 minuten naar Metro Center en 58 minuten naar L’Enfant Plaza. Tot aan Ballston in Arlington rijdt de metro bovengronds, daarna ondergronds. Bus lijn 5A tussen het vliegveld en L’Enfant Plaza in Washington D.C. is niet meer operationeel.

Tickets
Voor een ticket betaalt u van maandag t/m vrijdag tussen 05.00 uur en 09.30 uur en tussen 15.00 uur en 19.00 uur een tarief van $ 6,00. Op andere tijdstippen betaalt u een prijs van $ 3,85. Op doordeweekse dagen na 21.30 uur en in het weekend kost een ticket voor een enkele reis slechts $ 2,00. Om gebruik te kunnen maken van de metro in Washington D.C. moet u in het bezit zijn van een SmarTrip Card. Voor deze kaart betaalt u eenmalig $ 2,00, te koop bij de ticketautomaten op het metrostation van de luchthaven en online. De SmarTrip Card is tevens te gebruiken op alle bussen. Metro’s rijden gemiddeld iedere 15 minuten van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, maar niet 24 uur per dag. Als u arriveert later dan 22.30 uur of vertrekt eerder dan 08.30 uur is de metro waarschijnlijk geen mogelijkheid om van en naar de luchthaven te komen, bekijk voor de zekerheid het actuele tijdschema. Meer info vindt u hier, website WMATA.

Boek nu alvast tours, activiteiten, bezienswaardigheden en musea in Washington, voorkom wachtrijen en bespaar geld.

Openbaar vervoer in Washington D.C.

Het openbaar vervoer in de stad bestaande uit metro’s (Metrorail) en bussen (Metrobus) wordt uitgevoerd door WMATA Washington Metropolitan Area Transit Authority. In Washington D.C. zijn zes metrolijnen met ieder een eigen kleur, namelijk Blue, Yellow, Green, Silver, Orange en Red. De metro’s rijden vanaf 05.00 uur op weekdagen, vanaf 07.00 uur op zaterdag en vanaf 08.00 uur op zondag. De metro sluit om 00.00 uur van maandag t/m donderdag, om 01.00 uur op vrijdag en zaterdag en om 00.00 uur op zondag. Om te kunnen reizen met de metro moet u in het bezit zijn van een SmarTrip Card die u kunt kopen voor $ 2,00. SmarTrip Cards zijn online beschikbaar en bij de ticketautomaten op alle Metrorail stations, u kunt er een kopen voor bijvoorbeeld $ 10,00 ($ 2,00 + $ 8,00 reistegoed). De prijs voor een enkele reis is afhankelijk van de afstand en tijd van de dag, peak ($ 2,25 tot $ 6,00) of off-peak ($ 2,00 tot $ 3,85). Een SmarTrip Card gebruikt u om in te checken en uit te checken op de stations, u kunt de kaart niet delen met andere personen. Het is ook mogelijk om een Unlimited Combo Metrorail & Metrobus te kopen voor 1 dag of 3 dagen, de prijs is $ 13,00 of $ 28,00. Per volwassene mogen twee kinderen t/m 5 jaar gratis meereizen.

Washington D.C. telt bijna 300 buslijnen die alle hoeken van Washington D.C. met elkaar verbinden. U kunt betalen met een SmarTrip Card of een los kaartje kopen bij de buschauffeur, de prijs voor een busrit is $ 2,00 (Regular Metrobus Service). Voor de Metrobus Express services ($ 4,25) liggen de kosten hoger. Naast de Metrobus kunt u ook gebruikmaken van de DC Circulator, bestaande uit zes buslijnen. Deze bussen zijn zeer populair bij toeristen, omdat ze alle bezienswaardigheden toegankelijk maken en tickets slechts $ 1,00 per persoon kosten. Aan boord van de DC Circulator kunt u een kaartje kopen of betalen met uw SmarTrip Card door deze te scannen bij binnenkomst. Uiteraard kunt in Washington D.C. ook een Hop-On Hop-Off bus tour boeken en op uw gemak de stad aanschouwen. Meer info vindt u hier, website WMATA en website DC Circulator.

Hoeveel kost een taxi van en naar Washington D.C.?

Een taxi van Washington Dulles International Airport naar het centrum van Washington D.C. kost u $ 70. De reistijd naar het centrum van de stad is gemiddeld 50 minuten. De taxi partner van het vliegveld is Washington Flyer Taxi.

TAXI RESERVEREN – Direct verder reizen per taxi zonder stress, boek een betrouwbare taxi vanaf Washington Dulles International Airport via Taxi2Airport (eerlijke prijzen en zeer goed beoordeeld). De taxichauffeur ontvangt u persoonlijk op het vliegveld met naambordje. Boeken is makkelijk, annuleren is gratis. U kunt ook een retour boeken of alleen een taxi naar Washington Dulles International Airport.

Washington Dulles Airport - vervoer vliegveld naar stad, metro, taxi (1)

Welke autoverhuur bedrijven zijn er aanwezig op Washington Dulles International Airport?

De ‘rental car facilities’ van de huurauto aanbieders bevinden zich ten noorden van de terminals en zijn bereikbaar met gratis shuttle bussen die vertrekken voor de aankomsthal van Main Terminal. Op Washington Dulles International Airport kunt u een auto huren van Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz, National, Sixt en Thrifty. Via EasyTerra Autohuur kunt u de prijzen van alle aanbieders vergelijken en direct profiteren van aanbiedingen.

Wanneer wilt u een auto huren op Washington Dulles International Airport? Boek een goedkope huurauto!

Wat is een goed prijs kwaliteit hotel in Washington D.C.?

Washington D.C. is een van de meest bezochte steden van het land, in de hoofdstad van de Verenigde Staten vindt u de wereldberoemde bezienswaardigheden het Witte Huis, Capitool, Washington Monument en Lincoln Memorial, met elkaar verbonden door de National Mall. Washington D.C. is een stad op zich, het behoort tot geen van de 50 staten van Amerika. Een prachtige accommodatie voor een nacht of langer in het centrum van de stad is Motto by Hilton Washington DC City Center. De locatie van het hotel is uitstekend, dicht bij Gallery Place, Capital One Arena, CityCenterDC en metrostation Gallery Place-Chinatown. U kunt heerlijk tot rust komen in de comfortabele kamers en restaurant en bar van het hotel. Er zijn veel goede hotels in Washington D.C., helaas zijn de prijzen relatief hoog. U kunt geld besparen door een hotel te boeken in Arlington of Alexandria, vanwaar u met de metro naar Washington D.C. reist.

Wilt u voor vertrek al US dollarsin uw bezit hebben?

Dit regelt u gemakkelijk en veilig viaGWK Travelex.Op de website kunt u geld reserveren en vervolgens afhalen bij een van de ruim 50 vestigingen die zich bevinden op de vliegvelden Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport, de grotere NS stations en in Nederlandse stadscentra. Als u online valuta bestelt profiteert u van een aantrekkelijke korting.

Boek nu alvast tours, activiteiten, bezienswaardigheden en musea in Washington, voorkom wachtrijen en bespaar geld.

Washington Dulles International Airport op de kaart


Handige links

Kom meer te weten via de officiële website van Washington Dulles International Airport en bereid uw reis voor:

Voor vragen over de inhoud, suggesties of opmerkingen kunt u mailen naar [emailprotected], wij helpen u graag!

Washington Dulles Airport - vervoer vliegveld naar stad, metro, taxi (2024)
Top Articles
Mail Healthcare Uiowa
Why did Bella Poarch and Tyler Poarch File Divorce after 4 years of Marriage?
Express Pay Cspire
Ron Martin Realty Cam
Martha's Vineyard Ferry Schedules 2024
Words From Cactusi
Oppenheimer & Co. Inc. Buys Shares of 798,472 AST SpaceMobile, Inc. (NASDAQ:ASTS)
The Haunted Drury Hotels of San Antonio’s Riverwalk
Pwc Transparency Report
Mlb Ballpark Pal
Craigslist Alabama Montgomery
“In my day, you were butch or you were femme”
Games Like Mythic Manor
Rams vs. Lions highlights: Detroit defeats Los Angeles 26-20 in overtime thriller
Schedule 360 Albertsons
Cocaine Bear Showtimes Near Regal Opry Mills
Reptile Expo Fayetteville Nc
Why do rebates take so long to process?
Melendez Imports Menu
Conscious Cloud Dispensary Photos
Watch Your Lie in April English Sub/Dub online Free on HiAnime.to
Loslaten met de Sedona methode
Chamberlain College of Nursing | Tuition & Acceptance Rates 2024
Hannah Palmer Listal
Geico Car Insurance Review 2024
Catchvideo Chrome Extension
Afni Collections
Fuse Box Diagram Honda Accord (2013-2017)
How To Improve Your Pilates C-Curve
Myaci Benefits Albertsons
Desales Field Hockey Schedule
Learn4Good Job Posting
Verizon TV and Internet Packages
Six Flags Employee Pay Stubs
Teenbeautyfitness
Sitting Human Silhouette Demonologist
Litter-Robot 3 Pinch Contact & DFI Kit
Final Exam Schedule Liberty University
Bernie Platt, former Cherry Hill mayor and funeral home magnate, has died at 90
Lovein Funeral Obits
St Anthony Hospital Crown Point Visiting Hours
Hanco*ck County Ms Busted Newspaper
Unblocked Games - Gun Mayhem
Killer Intelligence Center Download
Unit 11 Homework 3 Area Of Composite Figures
Cult Collectibles - True Crime, Cults, and Murderabilia
Accident On 40 East Today
Oak Hill, Blue Owl Lead Record Finastra Private Credit Loan
About us | DELTA Fiber
Grandma's Portuguese Sweet Bread Recipe Made from Scratch
Southern Blotting: Principle, Steps, Applications | Microbe Online
Cheryl Mchenry Retirement
Latest Posts
Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated:

Views: 5732

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.